top of page

Het korset

Zelf ben ik helemaal verslingerd geraakt aan korsetten omdat ze je een prachtig figuur geven zonder teveel moeite hiervoor te hoeven doen en ze geven een ultiem vrouwelijk figuur. Helaas doen er veel indianenverhalen de ronde over korsetten, maar de helft van de verhalen waar wel een kern van waarheid in rust, gaat voor het overgrote deel over korsetten die niet op maat zijn gemaakt.

 

De pasvorm bij een korset is het belangrijkste aspect want geen ander korset zorgt ervoor dat je comfortabel wordt omhelsd door een kledingstuk dat meteen de houding verbeterd en een gevoel van zelfvertrouwen geeft. Doet een korset dit niet, dan heeft het niet de juiste pasvorm. Daarom is het zo belangrijk dat een korset is gemaakt op de eigen maten. 

Voorstellen

 

Leuk dat u mijn winkeltje bezoekt. Ik ben Hepziba, de persoon achter de toonbank en de naaimachine. Ik ben gediplomeerd mode-ontwerpster in de richting maatkleding en heb mezelf opgeleid tot corsetiére door bij verschillende corsetiéres mee te lopen en het bestuderen van boeken en museumstukken. 

 

Het mooie van maatkleding is dat alles mogelijk is. Elk ontwerp, elk idee, iedere toevoeging en verandering kan zo ingevoerd worden tijdens het passen en ontwerpen. De mogelijkheden zijn oneindig, terwijl de pasvorm tot perfectie wordt gebracht waardoor het kledingstuk als gegoten zit en uniek is. 

 

Om het juiste silhouet te geven kan ook het ondergoed verzorgd worden zoals onderrokken, hoepelrokken petticoats en korsetten. Eventuele stoffen accessoires kunnen zeer complementair zijn als er dezelfde stoffen en kantjes in worden verwerkt waardoor je perfect bijpassende kettingen, handschoentjes, buideltjes etc. krijgt, zover de fantasie rijkt. 

bottom of page